Viipuri-tutkimuksen päivä 7.9.13 Helsingissä

keskiviikkona 7. elokuuta, 2013

Tieteiden talossa Helsingissä vietetään 7.9. klo 10-15 Viipuri-tutkimuksen päivää. Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran järjestämän tapahtuman aiheena on  Viipurin tulevaisuus.

Venäjä ja Viipuri elävät murrosvuosia. Suomessa toimivien Viipuri-harrastajien kannalta tilanteessa on paljon myönteisiä kehityspiirteitä. Viipurin aktiivi-ikäinen väestö on siellä syntynyttä ja suhtautuu avoimen uteliaasti kaupunkinsa monikulttuuriseen historiaan. Myös valtakunnalliselta tasolta on alettu pitää huolta Viipurista, mistä kertovat Taidemuseoon, Kirjastoon ja Monrepos’hon tehdyt suuret satsaukset. Vanhan kaupungin uudisrakentaminen on alkanut. Tulevaisuutta koskeva tieto tarkoittaa vaihtoehtoisten skenaarioiden arviointia. Tänä vuonna VSKS:n tutkimuspäivä fokusoi tulevaisuuteen,  erityisesti kulttuurin näkökulmasta.

Lisätietoa päivän ohjelmasta löytyy täältä.

Jätä vastaus