Vuoden 2013 Mikael Agricola -palkinnon kärkiehdokkaat julkistettu

maanantaina 18. maaliskuuta, 2013

Kärkiehdokkaat vuoden 2013 Mikael Agricola -palkinnon  saajiksi julkistettiin Helsingissä  28. helmikuuta 2013 .

Tänä vuonna kolme kärkiehdokasta palkinnon saajaksi ovat Tapani Kärkkäinen Olga Tokarczukin romaanista VaeltajatIlona Nykyri Robert Walserin novellikokoelmasta Kävelyretki ja muita kertomuksia sekä Pauli Tapio Sergei Dovlatovin romaanista Matkalaukku.

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto ja Suomen Kirjasäätiö jakavat Mikael Agricola -palkinnon vuosittain tunnustuksena edellisenä vuonna julkaistusta merkittävän kaunokirjallisen teoksen erinomaisesta suomennoksesta.  Palkinnon saajan valitsee Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton, Suomen arvostelijain liiton ja Suomen tietokirjailijoiden jäsenistä muodostuva raati.

Palkinnon saaja julkistetaan 10. huhtikuuta.

Lisätietoja www.sktl.fi.

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Vuoden 2013 Mikael Agricola -palkinnon kärkiehdokkaat julkistettu”

  1. Atro Niiniluoto kirjoittaa:

    Hieno kunnianosoitus. Minun työpaikallani Helsingissä Agricolan päivää on juhlistettu vanhojen kielioppien ja sanojen taphtumalla, jonka otsikko on Rudimentasta jalopeuraan.

Jätä vastaus